Teherfelvevők vizsgálata

 

Teherfelvevő eszközökkel kapcsolatos vizsgálat

 

A teherfelvevők időszakos vizsgálatáról az EBSZ szerint az üzemeltető köteles gondoskodni. Ezen eszközök közül a merev teherfelvevők időszakos vizsgálatát a vonatkozó nemzeti szabvány szerinti időközönként és módon kell elvégezni.

 1.)Az acél sodronykötélből készült teherfelvevők időszakos vizsgálatát, amennyiben a használat során tartósan a névleges terheléssel vannak igénybe véve, legalább negyedévenként, egyéb esetben féléven ként kell elvégezni.

2.)Láncfüggesztékek esetében, ez annyiban módosul, hogy MSZ EN 818 számú honosított harmonizált szabvány, valamint az EBSZ I. 7. pont szerint legalább évente, terhelési vizsgálattal egybekötve kell elvégezni.  Ennek során a külsőleg is látható hibákat szemrevételezéssel kell megállapítani.

3.)A teherfelvevőket legalább minden harmadik felülvizsgálat során statikai terhelési vizsgálatnak kell alávetni, a névleges terhelés 1,25-szörösével. A felülvizsgálat előtt a teherfelvevőket meg kell tisztítani olyan eljárással, mely annak károsodását nem okozhatja.

4.)A műanyag teherfelvevő kötelek és hevederek időszakos vizsgálatát a gyártó által előírt

gyakorisággal és módon kell elvégezni.  (Útmutató EN 1492 E. 22., valamint az EB SZ I. 7.2.9.2.3.pontja)

 

 

A H-ITB nemcsak szakszerű és gyors időszakos és ad-hoc vizsgálatot ajánl, hanem az emeléstechnika terén komplex kiszolgálást:

·     új termékek forgalmazása (függesztékek, megfogók, adapterek, daruk)

·     emelőgépek időszakos felülvizsgálatának szakszerű végrehajtása

·     szabvány szerinti húzatásos vizsgálat

·     vizsgált termékek szükség szerinti javítása

·     egyedi és szerződéses szolgáltatás

·     szaktanácsadás

 


A H-ITB Kft. segít Önnek, hogy eleget tegyen a törvényben lefektetett kötelezettségeinek. Az elvégzett időszakos vizsgálatot cégünk a megfelelő vizsgálati jegyzőkönyvvel igazolja, valamint a teherfelvevőn fel is tünteti. Ezt a legegyszerűbben az ingyenes ETAR rendszer alkalmazásával lehet elérni.


H-ITB Emelőgép Szakszolgálat